Image

Бъфи Би е талантлива

Запознайте се с Бъфи Би, бедното момиче от богатия Осло! Игрите с топка не ѝ се удават (може да претрепе някого или да избие телефона от ръцете му и той да падне в тоалетната). Бъфи обаче e природно талантлива, когато става дума за ски слалом. Но това е третият най-скъп спорт в света. Как бедното момиче ще се сдобие с екипировка плюс да си плаща таксите за обучение?
Не се притеснявайте, Бъфи Би винаги има доб­ра идея. Или три.

Това ще е най-забавният детски роман, който сте чели! Ще се превивате от смях, но между редовете ще откриете и много важни неща.


В своята автобиография (проект за училище) освен за ските Бъфи ще трябва да пише и за красивата си майка, която сама се грижи за нея и по-малкия ѝ брат Боби (гений, който ще учи математика два класа напред). Няма как да не спомене и за престъпния им баща американец, който ги е зарязал преди години, но може изневиделица да се появи, вдъхновен от нови далавери. Най-прекрасно обаче е в училище, защото Бъфи е в клас, където няма конфликти, всички се забавляват и смеят, дори и когато някой сгафи (ясно кой)…

Романът е спечелил наградата на Министерство на културата на Норвегия за най-добра детска книга за 2019 г.

  • Автор: Ингеборг Арвула
  • Илюстрации: Нора Брех
  • Брой страници: 224
  • Цена: 15 лв.
  • ISBN: 978-619-249-034-8